Inredning

Har du köpt dig en mindre lägenhet eller en etta och har just kommit på att det inte är lätt när du ska få plats med matplats, arbetsplats, sovplats, tv-plats och förvaring. Även om lägenheter har olika planlösning och layout så finns de knep som kan tillämpas gällande inredning för mindre eller små ytor som gör att det utrymme du har används mer effektivt och känns större. Genom den här artikeln vill vi ge dig inspiration för hur du kan inreda rummet i din etta eller en liten lägenhet.

Använd ljusa färger på fast inredning som väggar

För att få din etta eller mindre lägenhet att kännas mer rymlig är det lämpligt att avända mycket ljusa kulörer när du inreder. Väggarna behöver inte nödvändigtvis vara vita, men färgen ska vara ljus. Du kan också fundera på ljus tapet på någon av väggarna för att pigga upp lite. Om ljussättningen känns alltför ljus senare kan du värma upp lägenheten med textiler, såsom gardiner eller kuddar som har rikligt med färg. Ett annat knep är att måla om till exempel trämöbler i ljus kulörer om du har. Vissa förespråkar avdelare i mindre lägenheter, men det kan lätt bli att lägenheten känns plåttrig och rörig med den typen av inredning.

Möblera effektivt och multifunktionellt

När du sedan ska införskaffa möbler att inreda med till din lägenhet är det dags att använda mycket tankeverksamhet. Tänk på att skaffa möbler som om möjligt är lätta, har flera funktioner eller kan användas på olika sätt så att du bibehåller en viss flexibilitet och så att du kan använda ettan på olika sätt. Eftersom lägenheten är liten måste rummet funka både som för dig när du är själv som när du bjuder in vänner till exempel.

Om du är student kanske du har funderat på en arbetsplats, men det allmäna rådet gällande flexibiltet är att försöka kombinera arbetsbord med matbord. Matbordet får gärna vara mindre men med möjlighet att förstora och dra ut genom ytterligare bordsskiva för till exempel bjudningar. Till matbordet kan du fundera på om du kan ha vikbara extrastolar för sådana tillfällen.

Därefter är det dags att fundera på sovplats och tv-plats. Eftersom lägenheten är mindre bör du skaffa en soffa med endast två säten, fundera på att skaffa en utvecklingsbar bäddsoffa ifall du får gäster. Det finns också soffor som har förvaring under sitsarna. Soffan få gärna stå nära din säng eftersom sängen då kan fundera som en extra soffa för filmkvällar med dina vänner om du har några rejäla kuddar att placera på sängen. Vill du få lite extra förvaringsplats kan du köpa plastlådor från IKEA om du har en säng med lite högre ben, med höga ben kan du då förvara saker och ting under sängen i förvaringslådorna. Om du funderar lite grand på Feng Shui så bör du placera sängen utefter väggen så att du från sängplats framför dig har fönster och dörr. Vissa väljer att inreda utan TV, men om du ska ha en TV kan du fundera på om du kan köpa en smalare mellanstor variant som går att hänga på väggen på ett enkelt sätt.

Skapa förvaringsmöjligheter

Förvaring är ytterst viktigt för ettor och mindre lägenheter. Skaffa gärna en stor och hög hylla, dock inte alltför djup, med en stor mängd förvaringsplats för dig utefter en av väggarna. Detta är absolut nödvändigt för du kommer behöva förvaring fastän du inte tänker på det. Skapa förvaringpå höjden.

Använd mattor som avdelare

Slutligen kan du fundera på mattor. Genom att inreda med två större mattor, en för din matdel och en för säng- och soff-del kan du definera de olika områdena i lägenheten och på så vis göra så att det känns som du har mer utrymme än vad du verkligen har. För att liva upp lägenheten så bör du inkludera intressanta objekt, prydnader och textiler som fångar blickar. Häng gärna upp bilder eller tavlor och ställ prydnader på din hylla.

Köp inte hela bohaget på en gång

Det är många ungdomar som flyttar in i mindre lägenheter för första gången, och flyttar ut från föräldrahemmet. Att bilda ett helt bohag tar tid och det generella rådet är att inte köpa allt på en gång. Åk till IKEA och köp på dig smarta billiga möbler som du verkligen behöver. Men innan trippen till möbelvaruhuset bör du se dig om ordentligt på Blocket, här finns mängder av begagnade möbler och inredningsdetaljer som är jättefina men där nuvarande ägaren kanske vill förnya sitt hem eller köpa större möbler. Ta chansen och fynda. Dessutom är retro och antika detaljer på väg att bli trendigt igen, så köp sånt du gillar så blir din lägenhet också trendig.

När du har köpt de största och viktigaste möblerna och detaljerna för din lägenhet kan du börja fundera lite på dekoration. Det är viktigt för att få en hemtrevlig känsla under vintertider. Olika typer av hemtextiler som gardiner må vara jobbigt att sätta up, men värt besväret i de flesta fall. Kuddar med snygga överdrag ska också nämnas, kika gärna in vårt sortiment. Annars så kommer du långt genom att besöka olika loppis och antikaffärer och köpa till exempel bordsdekorationer eller ljus till fönsterkarmen. Dekorera mera!

Inredning kök

Fråga

Vi ska köpa nya vitvaror till köket. Ska vi satsa på rostfritt stål eller matcha dem  skåp luckornaVad är på modet just nu?

Svar

Jag står inte ut att sätta paneler apparaterna så att de ser ut som skåp för då jag inte kan hitta dem. Som sagt, du kanske inte står ut med att bländas av rostfritt stål i ett mindre utrymme, speciellt om du bor i en liten lägenhet där sovrummet är öppen in i köket. I dessa enheter, är köket ofta så liten att det bara kan vara lite diskho, två plattors spishäll, mikrovågsugnlitet kylskåp och diskmaskin låda då kan inbyggda apparater med paneler över dem vara ganska vettigt. Om du har en sådan lägenhet som denna, kan du kanske överväga en skjutdörr för att dölja hela köket istället.

Grossister

Alla som har någon form av försäljning måste ha kontakter med olika grossister. Här får du lite tips på grossister i olika branscher:

 

Heminredning  lovehome.se

Smycken    bijjo.se

klockor   degeimport.se

Det är i alla fall tre olika grossister som är värda ett besök. grossist heminredning och en grossist smycken och en till som är grossist klockor.

Inredning i år

Heminredning online är ett bra sätt att hitta din bästa heminredning. Där du alltid finner din bästa heminredning webshop här i cyberspace ,  det är ju så klart room99. Det är smidigare att handla heminredning i webshop, inte kul att trängas i en varm butik på stan. Webshopar kan du hinna söka igenom massor av butiker.

Finns det något bättre än ett skönt och mysigt lakan från Queen Anne? Det är nog det som de allra flesta gillar att sova på.  Om du också vill ha dessa otroligt   och väldigt härligt mysiga säng kläder, såsom lakan, ska du välja något från Queen Anne, de som alltid ger dig mest för pengarna – utan att göra ens det minsta avkall på kvalitén. Queen Anne lakan för dig som letar efter lite mera utav vardagslyx men ändå till jättebra priser. Queen Anne har massor av bra grejer till sovrummet.

 

Väggtexter

Om du letar efter väggord och väggtexter skall du kolla in denna sida. Många billiga väggord och väggtexter.  Allt från smart ord till fina bilder som du lätt klistrar upp själv utan att borra och spika.

väggord

 

 

 

Den allra mest kända personen inom inredning i Sverige kan bara nog vara Ernst. Alla som har TV har åsikter om Ernst.  ERNST är en koncept serie som är framtaget av Ernst Kirchsteiger. Med sin jobb som formgivare jobbar Ernst Kirchsteiger med ett eget rent,
och enkelt form språk samt med ärliga och äkta material så som han själv säger. I produktserien ERNST finns en rad olika artiklar med allt ifrån jätte fina ljusstakar till sköna plädar. På room99 hittar du det mesta från ERNST produkt sortiment. Kirchsteiger som har en österrikisk far och en polsk mor har växt upp i lilla orten Degerfors, dit hans föräldrar kom någon gång på 50 talet. Han har även gjort karriär som inredningsarkitekt på IKEA fram till början
av TV-karriären började.

Happy Lights

Det häftigaste man kan ha när det börjar mörkna  är ju en Ljusslinga från Happy Lights.  Massor av olika små bollar med lampor i. Bollarna i ljusslingan kan du välja med massor av olika färg kombinationer. Beställ din Happy Lights här. Snabbt och enkelt att hand på ett ställe som kan heminredning webshop.

 

Kalklitir

Kalklitir är en underbar färg med lite betongkänsla, rå men ändå mjuk. Kalklitir är isländskt och gjord av vatten, kalk och pigment. Färgen är förpackad i vackra påsar om 1 kg pulver. 1 kg pulver mixas med 1,7 liter vatten = 2 liter färg. Kalklitir kan användas inomhus, utomhus och på möbler. Färgen ska målas med en bred pensel. Kalklitir är en naturprodukt och är möjligen den mest miljövänliga färgen som finns. Hittar man inte riktigt rätt nyans kan man såklart blanda 2 färger till en egen nyans, allt är möjligt med Kalklitir!

Kalk färgen som görs Kalklitir är naturliga färgerdvs de är både ekologiska och miljövänliga.

Det som främst kännetecknar dessa kalkfärger är olika nyanser av färg och dess matta konsistens.

Kalklitir gör sin kalkfärg främst av krita och olika pigment. De pigment som används i produktionen är tillverkade av mineraler som anses vara den mest stabila av alla pigment.
Pigmenten innehåller inte bly eller kadmium.

Kalklitir löses lätt med kranvatten hemma eller på den plats där det ska användas.
Resultatet är av högsta kvalitet, nyligen gjorde kalkfärg, redo att användas. Beställ Kalklitir på room99.se

 

 

Grossist Heminredning

Sveriges bästa grossist heminredning hittar du på adressen Lovehome.se. Grossist  heminredning för dig som säljer heminredning artiklar och söker en bättre grossist i heminredning.

Beställ postrar som är väldigt lättsålda just nu.

 

Pansarlänk

Om du gillar smycken så är en Pansarlänk väldigt snyggt. En hals kedja i hel stål som är väldigt slitstark. Pansarlänk  finns i många olika  utförande. Jag rekommenderar den här sidan.

Pansarlänk

 

Slipsar

Den snygga Slipsen är en accessoar som kan klä upp vilka män som helst. Trevliga och snygga slipars eller roliga fluga är aldrig fel. Här finner du flera slipsar och flugor till mycket bra priser. Slipsar och flugor är även alltid även som en bra present, till och med  andra högtids dagar än farsdag. Du finner slipsar och flugor som passar din stil. En snygg slips blir sällan fel och väljer du en lite smalare variant har du det på det torra modemässigt. Med din slips kan du enkelt variera dig och är ett utmärkt tillfälle att ta ut svängarna lite. Känn in säsongens färger och mönster och välj ut dina favoriter! Knyter din slips gör du enklast och snyggast med knuten kallad four-in-hand, ett säkert kort i djungeln av invecklade slipsknutar.
På Presidentor finns ett otroligt stort sortiment av snygga slipsar, och i denna kategori har de samlat dem alla på ett och samma ställe. En slips är en ytterst populär accessoar för nutidens alla moderna män – och de är om någon, någon som vet att en slips inte bara är en slips. När man tar på sig en slips, ska den vara helt rätt och passa just den stil och de signaler som man gärna vill skicka ut till sina omgivningar.
Just därför säljs både smala slipsar i slanka och enfärgade designs, mer klassiska slipsar med något bredare vidd och inte minst stickade slipsar, som vänder sig till en toppmodern, häftig klädstil. Alla slipsar är oerhört snygga och tilltalande på var sitt sätt och om du tar en titt igenom alla våra många slipsar, törs vi lova att du med all säkerhet kommer att hitta en slips eller två, som passar just dig, din smak och framförallt din stil.

Så att du alltid har den rätta slipsen till just din tillställning

Slipsar

 

Billiga Smycken

En sida som har massor av billiga smycken är Aldora.se. Där finns allt för dig som söker smycken och accessoarer till väldigt bra priser. Smart ställe när du vill byta stil väldigt ofta. Det behöver inte vara dyrt med vackra smycken och accessoarer.